Уикенд в Гърция : о-в ТАСОС – КАВАЛА
цена: 165.00 лева

Уикенд в Гърция : о-в ТАСОС – КАВАЛА 

тръгване от Добрич, Варна и Бургас

2 Дни / 1 Нощувки      Цена: 165 лв.

Автобус

Дати: 11.05.2018 ; 18.05.2018 ; 14.09.2018

Отпътуване

– 20:00ч. от Добрич / при минимум 15 туриста /

– 21:00 часа от Варна – ул. „Антим І”

– 23:30 ч. от Бургас – бензиностанцията OMV / срещуМак Драйв /

Маршрут: Добрич – Варна – Бургас – Свиленград  – Керамоти – о-в Тасос – Кавала 

ПРОГРАМА

Първи ден:

След нощното пътуване, рано сутринта пристигаме в Република Гърция. Отправяме се към малкото пристанищно селце Керамоти, където ще се качим на ферибота и ще отплаваме за остров Тасос. Стъпвайки на остров Тасос ще разгледаме новата столица на острова – Лименас /град Тасос /. Градчето е притегателен център за хиляди туристи от цял свят. Ще имаме възможност да разгледаме старата Агора, светилищата на Нептун, Дионисий, църквата Свети Никола. По желание и възможност – разходка до Античния театър, намиращ се на висок хълм с уникална панорамна гледка към Егейско море. Ще имаме възможност да се разходим из крайбрежната уличка с много магазинчета и кафенета. Свободно време за обяд в някой от ресторантчетата на град Тасос, където можете да опитате вкусни средиземноморски специалитети, типични гръцки ястия и да пиете по чашка ароматно узо.

Около обяд се отправяме към южната част на остров Тасос. Ще спрем да разгледаме старата столица на острова – Панагиа, съхранила уникалната си архитектура. Тук ще направим кратка пешеходна разходка из тесните улички, покрай белосани къщи с покриви, покрити с каменни плочи, вместо керемиди. Ще посетим старинна рафинерия, на потомствени производители на зехтин, където ще имаме възможност да разгледаме как през годините се е произвеждал студено пресован зехтин и как се произвежда в днешни дни. Ще можете да си закупите качествен зехтин, както и козметични продукти от зехтин  на много добри цени.

Отправяме се към един от емблематичните плажове на остров Тасос – залива на русалките и след кратък престой ще посетим и манастира “Св. Архангел Михайл”- женски, действаш манастир, където се съхранява частица от пирона на разпятието на Исус Христос.

Продължаваме към хотела. Настаняване. По желание – посещение на гръцка таверна, където под звуците на бузуки ще се насладим на типични гръцки песни и танци, ще похапнем гръцки гозби, ще се повеселим и накрая ще счупим по някоя чиния.

Нощувка.

Втори ден:

Закуска. Отправяме се към магазин и работилница за сребърни и златни бижута “Ирис”. След кратък престой отпътуваме към столицата на остров Тасос – Лимена. След романтичното  пътешествие с ферибота, под зоркото око на чайките, съпътстващи маршрута се отправяме към Керамоти, а от там за град Кавала – красивия анфитеатрално построен град на Егейско море.

Разхождайки се по тесните калдъръмени улички на един от най-старите градове в Европа ще се полюбуваме на архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Именно Кавала е родното място на една от най-ярките личности в историята на града – Мохамед Али. Ще чуем историята за неговата любов към земята на която е роден и израснал. Отправяме се към прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарет – съчетание на джамия, училище по коран и армейска сграда с изглед към намиращото се под него пристанище. Тази историческа ориенталска сграда е реставрирана през 2004 г. и е една от архитектурните забележителности на Кавала днес .

Следва посещение на Крепостната стена на града, наричана още „венецианската крепост“ – построена от император

Юстиниан І в опитите си да опаси града от варварски набези. В средата на ХVІ-ти век етническият грък Ибрахим паша – велик везир на турския султан Сюлейман Великолепни, допринася за просперитета и разцвета на Кавала, като реставрира импозантния Аквеадукт. Ще се любуваме на невероятна гледка към единственият амфитеатрално построен град – едно от големите пристанища на Гърция. Ще видим църквата ”Успение Богородично”, къщата на Мохамед Али и паметника построен от жителите на гр.Кавала от благодарност за делата му. Отправяме се към новата част на града. Спираме за кратка фото сесия с прочутите камъни, на които е стоял Апостол Павел и е проповядвал християнството, стъпвайки за първи път в Европа. Ще видим новото кметство на града – сградата която напомня на унгарски замък, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др. Ще имаме възможност да опитаме вкусния гръцки гирос, да похапнем прясна рибка, да пийнем по чаша ароматно узо, в кокетните крайбрежни ресторантчета, да се насладим на гледката на този невероятно красив пристанищен град. Свободно време.

Отпътуваме за България. Пристигаме в Бургас и Варна късно през нощта на същия ден.

Пакетната цена включва:

Транспорт с лицензиран автобус 3*

1 нощувка и 1 закуска в хотел 2/3*

Обзорна екскурзия на Кавала

Еднодневна обиколка на остров Тасос

Пешеходна обиколка на столицата Лименас

Посещение на старинна рафинерия за добиване на зехтин и презентация на производството с възможност за закупуване на студено пресован зехтин.

Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Медицинска застраховка

Водач от Агенцията

Всички пътни и административни разходи

Пакетната цена не включва:

Отпътуване от Добрич / при минимум 15 туриста / – 12 лева

Фериботни- пътни такси -10 евро (задължително се заплащат)

Входна такса (по желание):крепостната стена в Кавала – 2 евро.

Посещение на таверна с музика на живо и включена вечеря – 25 евро

Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 г до 80 г- 10 лв

-лица над 80 г. се застраховат самостоятелно срещу доплащане.

Отстъпки:

за деца до 12 ненавършени години, настанени с двама възрастни – 10 лева

Забележки:

Пътува се с лична карта или задграничен паспорт

Няма визов режим.

За деца под 18 години, пътуващи с единия родител или без родители, задължително се изисква нотариално заверено пълномощно от другия родител / родители (оригинал и фотокопие), както и копие от акта за раждане.

Туроператора си запазва правото за промяна на реда на провеждане на мероприятията спрямо възможността за осъществяването им.

От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща лично от туристите на място в хотела.
• за 5* хотели – 4 евро /стая/ нощувка
• за 4* хотели – 3 евро /стая/ нощувка
• за 3* хотели – 1.50 евро /стая/ нощувка
• за 2*, 1* хотели – 0.50 евро /стая/ нощувка

Ckъпи приятели,

Съобразявайки се с нашия дългогодишен опит в изготвянето на екскурзионни програми за Гърция, ние не предлагаме включена вечеря поради твърде еднообразното меню, което се приготвя за групи. Така нашите клиенти имат възможност да опитат повече от вкусните гръцки ястия – морски дарове, свински кебап, агнешко, пълнени патладжани, тиквички, мусака… Нашите екскурзоводи винаги биха могли да насочат туристите къде могат да похапнат достатъчно и на добри цени!

Назад